تب روده

تب روده که تب تیفوئید نیز شناخته می شود، تبی است که در پی عفونت با نوعی باکتری به نام سالمونلا تیفی و سالمونلا پاراتیفی ایجاد می شود. این تب معمولا با شکم درد و لرز همراه است.
این تب در جنوب مرکزی و جنوب آسیا (هند، پاکستان، بنگلادش، نپال و فیلیپین)، آفریقا و آمریکای لاتین شیوع بیشتری دارد.
بهترین متخصص گوارش در تهران  می فرمایند خوردن و نوشیدن موادی که حاوی باکتری ایجاد کننده تب روده ای هستند، باعث پخش عفونت می شود. این عفونت با خوردن و آشامیدن مواد حاوی باکتری، به راحتی پخش می شود. این باکتری به طرق مختلف به مواد غذایی و نوشیدنی ها راه پیدا می کند:
– در صورتی که افراد آلوده به عفونت، قبل از پختن غذا، دست های خود را با آب و صابون نشویند، می توانند باکتری را به مواد غذایی انتقال دهند.
– باکتری می تواند از طریق مدفوع افراد آلوده به آب راه پیدا کند. در صورتی که آب تصفیه نشود و یا از همان آب در پخت و پز و تمیز کردن استفاده شود، عفونت پخش خواهد شد.

علائم تب تیفوئید

علائم تب تیفوئید

علائم و نشانه های تب روده ای

– تب
– لرز
– شکم درد
– ظاهر شدن نقاط سرخ رنگ بر روی شکم و بالا تنه

تشخیص تب روده

آیا نیازی به مراجعه به پزشک می باشد؟
بله، توصیه می شود در صورت مشاهده علائم گفته شده حتما به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید.
آیا تستی جهت تشخیص تب روده وجود دارد؟
بله، در صورتی که احتمال آلوده شدن با باکتری ایجاد کننده این تب تشخیص داده شود، تست کشت بر روی نمونه خون از سوی پزشک تجویز می شود. برخی دیگر تست هایی که به تشخیص کمک می کنند، عبارتند از:
– کشت مدفوع
– کشت ادرار
– برداشت نمونه از نقاط سرخ رنگ روی پوست

درمان تب روده

درمان تب روده شامل مصرف آنتی بیوتیک به مدت دو هفته می باشد. نکته ای که اهمیت دارد این است که دوره درمان باید کامل طی شود. در غیر این صورت، شاهد بازگشت مجدد عفونت خواهیم بود.

آیا راهی برای پیشگیری از بروز تب روده وجود دارد؟
بله، با رعایت موارد زیر احتمال ابتلا به این عفونت به حداقل خواهد رسید؟
• واکسن زدن قبل از سفر

در خصوص دریافت واکسن تیفوئید و یا سایر واکسن ها با پزشک مشورت داشته باشید. دو نوع واکسن وجود دارد. یکی در فرم قرص که شامل مصرف چهار قرص در روزهای مختلف می باشد و دیگری، تزریق یک شات.

تب تیفوئید چیست

تب تیفوئید چیست

این نکته وجود دارد که واکسن صد در صد موثر نیست و احتمال آلوده شدن حتی بعد از دریافت واکسن نیز وجود دارد.
• به آن چه که می خورید و می آشامید، اهمیت دهید و حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید:
– شست و شوی دست ها قبل از خوردن مواد غذایی
– نوشیدن آب معدنی و یا جوشاندن آب به مدت یک دقیقه
– عدم استفاده از یخ در نوشیدنی و دوری از خوردن غذاهای یخ
– مصرف غذاهایی که به طور کامل پخته شده باشد و داغ باشد
– خوردن میوه هایی که پوست دارند و حتما تمیز شسته شده اند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از خودرن، پوست میوه باید کنده شود.
– عدم مصرف سبزیجات خام

سایر مقالات ارائه شده:

زخم معده

التهاب روده


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =